З Шосткинщини почали вивозити небезпечні отрутохімікати

16.12.2021

З території Шосткинської громади почали вивозити 92 т отрутохімікатів, які складувались тут більше 6 років і несли загрозу людям та навколишньому середовищу.

Нагадаємо, що навесні 2015 року стався розлив шкідливих речовин. Працівники ДСНС отрутохімікати зібрали і затарили у спеціальні пластикові бочки. У Шостці – одне місце для їх зберігання, ще два – на території Ображіївського та Ковтунівського старостинських округів.

Довгий час проблему вивезення отрутохімікатів розв’язати не вдавалося. До її вирішення підключилися депутати від партії «Слуги Народу».

Зокрема, навесні цього року народний депутат України Михайло Ананченко ініціював зустріч із заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем. У ній брали участь і міський голова Микола Нога,  в.о. заступника мера, керівник фракції партії «Слуга Народу» у Шосткинській міськраді Оксана Шаповал.

Оксана Шаповал підкреслила, що для розв’язання складного питання надзвичайно важлива підтримка парламентарів, а також депутатів Сумської обласної ради від «Слуги Народу», зокрема, Олексія Романька, який неодноразово піднімав проблему у облраді.

Народний депутат України Михайло Ананченко має принципову позицію: «Питання екологічної безпеки є пріоритетним. Сумщина повинна бути екологічно чистим регіоном».

ШосткаІнфо

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: