Сумська область отримала субвенцію на підтримку закладів охорони здоров’я

17.12.2021

На засіданні 17 грудня постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Сумської обласної ради серед інших питань розглянула дуже важливе для області. А саме – розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я в сумі 17 748 тис. грн – з метою уникнення заборгованості по заробітній платі на кінець року.

– Проблеми обласних медичних закладів для нас сьогодні – найболючіші. Ми тримаємо ці питання на контролі, – зазначив депутат обласної ради, начальник відділу контролю за ефективністю управління об’єктами спільної власності Микита Баня. – Недавно на робочій зустрічі з Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшко, спільно з представниками Міністерства, НСЗУ, головами постійних депутатських комісій обласних рад, керівниками структурних підрозділів з питань охорони здоров’я ми обговорили питання ефективності функціонування системи охорони здоров’я в Україні, а також фінансування обласних закладів, проблеми контрактування, зокрема таких закладів, як Обласна спеціалізована лікарня, у якої була заборгованість по зарплаті більше 13 мільйонів. Нарешті гарні новини для Сумщини! Завдяки плідній співпраці з МОЗ Сумська область отримала субвенцію з державного бюджету на підтримку закладів охорони здоров’я більш ніж на 17 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів обласні медичні заклади зможуть погасити заборгованість по заробітній платі, ще частина комунальних некомерційних підприємств використає їх на утримання. Це кошти, які нам дійсно стануть у нагоді!

Так, КНП СОР «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» планують спрямувати 13 500 тис. грн, КНП «Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань» (утримання відділу медичної статистики) – 100 тис. грн, КНП «Сумська обласна клінічна лікарня» (утримання патологоанатомічного відділення) – 280 тис. грн, КНП «Обласний клінічний перинатальний центр» – 1500 тис. грн, КНП «Сумський обласний діагностичний центр» – 300 тис. грн, КНП «Обласний діагностичний центр у м. Шостка» – 898,5 тис. грн та КНП «Сумський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» – 1169,5 тис. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: