Житель Сумщини відсидить 2 роки через те, що для товариша приховав докази умисного вбивства

17.12.2021

Житель Охтирського району отримав 2 роки умовно за зберігання та знищення речового доказу умисного вбивства.

14 грудня 2021 р. Охтирський міськрайонний суд засудив жителя району за незаконне зберігання зброї, з якої було здійснено умисне вбивство. Про це Охтирський портал дізнався з рішення суду по справі 583/4409/21.

У судовому засіданні з’ясовано, що обвинувачений отримав зброю під час зустрічі в м. Охтирка зі своїм товаришем, обвинувальний акт щодо якого спрямовано до суду в іншому кримінальному провадженні. Товариш попросив приховати пістолет конструкції (системи) Токарєва «ТТ», зразка 1930/33 р.р. , з якого було скоєне умисне вбивство, що мало місце вночі напередодні зустрічі.

Обвинувачений в суді не заперечував, що знав про те, що пістолет «ТТ» зразка 1930/33 р.р. є вогнепальною зброєю та знаряддям скоєння умисного вбивства, що  цей пістолет є короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю, пострілом з якого було скоєне умисне вбивство.

У той же день, обвинувачений, отримавши вказаний пістолет, вивіз його за межі м. Охтирка, і, помістивши до пластикового контейнера, закопав у землю на пустирі в районі розташування психіатричної лікарні в с. Кудряве Охтирського району Сумської області. Таким чином, виконуючи прохання товариша, обвинувачений допоміг останньому в приховуванні речового доказу та слідів скоєння особливо тяжкого злочину.

У вказаний спосіб обвинувачений зберігав зброю деякий час, а восени 2017 року, з метою знищення пістолету як речового доказу, громадянин вилучив із зазначеного сховища прихований ним пістолет, розібрав його на 3 конструктивні частини та викинув їх кожну окремо на певній відстані одна від одної в воду русла річки Охтирка в районі с. Кудряве.

14.12.2021 р. до суду надійшла письмова між прокурором Охтирської окружної прокуратури та обвинуваченим., який повністю і беззаперечно визнав свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень .

Судом враховано наявні пом`якшуючі покарання обставини: з`явлення із зізнанням, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

okhtyrka.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: