У Сумах організували акцію на підтримку вихованців спецшколи

17.12.2021

Благодійну акцію на підтримку дітей Сумської спеціальної школи організували в обласній бібліотеці. Захід присвятили Дню святого Миколая. Третій рік поспіль учні школи приходять зі своїми творчими роботами до працівників бібліотеки, і вітають зі святами, що наближаються, а, своєю чергою, для виступаючих бібліотекарі збирають допомогу.

Приготували свої виступи учні спеціальної школи для працівників та відвідувачів бібліотеки. На свято прийшли й учні сумської школи №2.

Вистава була про щастя, добро, про те, як робити добрі вчинки, щоб світ став добрішим, розповіла учасниця вистави Вікторія Аксьонова.

У відповідь на творче привітання – учні школи №2 подарували артистам створені власноруч обереги.

“Мені дуже сподобався цей виступ, він мені навіть в серці запав. Чесно кажучи, настільки мені сподобалось дивитись на їхні щирі емоції, почуття, особливо, коли їм аплодували і по їх очам, які горіли, було видно що їм дуже сподобалось”, – розповіла учениця школи №2 Софія Дяченко.

Благодійну акцію на підтримку школярів у бібліотеці організовують третій рік поспіль. Виступи дітей викликають багато емоцій, розповіла бібліотекарка Лариса Пермінова.

“Завжди вони викликають такий трепет у душі і сльози нагортаються, тому що вони є з різними фізичними вадами. А як вони стараються. Вони до нас біжать з такою радістю, це ж молоді артисти”, – каже вона.

Готувалися до виступу, розповідає керівниця театрального колективу Ірина Глобенко, близько місяця. “Ми її кожен день репетирували. Дітки старались, і для них це свято, щоби прийти і показати свої таланти перед глядачами”, – розповіла вона.

Цього року бібліотекарі та відвідувачі зібрали майже 4,5 тисячі гривень. На ці гроші, говорить Ірина Глобенко, вже мають плани. Для дівчат треба придбати плойку і дошку для прасування. “І костюми, звичайно, ми хочемо нову виставу, на індійську тематику, тому ми вже знаємо, що ми будемо купувати”, – додала вона.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
02.05.2024 Вночі та зранку ворог обстріляв чотири громади Сумщини
02.05.2024 За добу на Сумщині знищили 5 вибухонебезпечних предметів
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм

Коментарі: