Тисячі кілограмів медичного кисню використали на Сумщині для порятунку «ковідних» пацієнтів

18.12.2021

Сумщина змогла пережити чергову коронавірусну хвилю у другій половині 2021 року. Медики зіштовхнулись із великою кількістю госпіталізованих та, на жаль, такою ж летальністю. Пов’язували це, зокрема, з поширенням штаму “Дельта”, який вразив щонайменше 95% усіх хворих.

У такій ситуації цілком закономірним стало різке збільшення споживання медичного кисню, без якого не могли прожити тяжкохворі пацієнти.

Так, на Сумщині на початок листопада через систему публічних закупівель за даними Dozorro придбали медичного кисню щонайменше на 20,3 млн. гривень. За ці кошти закупили 264 тис. м3 газоподібного та 680 тис. кг рідкого кисню.

Наразі ситуація з поширенням коронавірусної інфекції стабілізувалася, однак вже за декілька місяців медики очікують черговий сплеск хвороби, який може спричинити новий варіант штаму Covid-19 “Омікрон”.

Як повідомляли раніше, Сумщина може невдовзі вийти з “червоної” зони. Міністерство охорони здоров’я вже ініціювало скликання комісії ТЕБ та НС для розгляду цього питання до прийняття відповідного рішення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: