На Охтирщині горів житловий будинок, господаря врятували сусіди

19.12.2021

18 грудня о 17:01 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про загоряння в житловому будинку по вул. Вишнева в с. Веселий Гай, що на Охтирщині. Про пожежу повідомили сусіди, які побачили дим з вікна будівлі. На місце події було направлено відділення чергових караулів 22-ї державної пожежно-рятувальної частини та 40-го державного пожежно-рятувального посту.

За попередньою інформацією, ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів сусіди допомогли покинути палаюче приміщення господарю 1962 року народження, після чого швидка доправила його до лікарні.

На момент прибуття вогнеборців вогонь охопив покрівлю на площі до 20 кв. м, речі домашнього вжитку та стіни на площі до 30 кв. м. Утворилась загроза поширення вогню на весь будинок та поруч розташовані два житлові будинки. Через сильне задимлення вогнеборці працювали в апаратах для захисту органів дихання. Для безперебійної подачі води автоцистерни дозаправляли від водонапірної башти, яка знаходилась на відстані 4,5 км від осередку горіння.

О 18:17 загоряння локалізували, а о 20:35 – витративши на гасіння майже 16 тонн води, повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 6 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних.

Припустима причина пожежі – необережність під час куріння.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: