Реєструємо законопроект, який допоможе підвищити якість молочної продукції, – Ігор Молоток

20.12.2021

У Верховній Раді України реєструють доопрацьований законопроект “Про державну підтримку сільського господарства України” щодо стимулювання виробництва молока. Про це повідомив народний депутат від Сумщини Ігор МОЛОТОК. 

 «Молочна» тема була і є однією з найактуальніших проблем, яка потребує конкретних та ефективних шляхів вирішення. Коли літр води коштує дорожче за літр молока, то питання про якість молочних продуктів стає риторичним. Навесні разом з колегами з депутатської групи «За Майбутнє» зареєстрували законопроект “Про державну підтримку сільського господарства України” щодо стимулювання виробництва молока. Отримали потужний фідбек і доопрацювали», – прокоментував на сторінці у Фейсбук Ігор МОЛОТОК.

Нардеп повідомив, що як співавтор акцентував увагу на головному аспекті доопрацьованого варіанту: «Ми пропонуємо направляти державні кошти напряму на банківський рахунок кожного українського виробника. Без посередників. Підтримка стане реальною і максимально адаптованою під потреби і запити виробників молока. Дотацію зможуть отримати, як великі господарства, так і люди, які утримують мінімум двох корів».

Окрім цього, певен нардеп, проект врегульовує стандарти якості молока.

«Але варто зауважити, що дотація – це не готівка в руки, а системна допомога, яка має на меті розвиток молочної галузі. Тому всім, хто на неї претендує необхідно буде стати на облік в аграрному реєстрі. Працюємо над тим, щоби з цим не було проблем навіть у найвіддаленіших селах.

Закликаємо наших колег підтримати запропонований законопроект, адже його важливість очевидна – це відновлення і розвиток молочної галузі, а також підвищення якості молочної продукції, що дозволить Україні бути конкурентною на світовому ринку. Набрати чинності законопроект має через рік, отже маємо час, щоби ретельно прописати всі необхідні видатки, формуючи Держбюджет-2023», – резюмував Ігор МОЛОТОК.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: