Громади Сумщини мають передбачити в бюджетах-2022 кошти для служб протипожежної безпеки

20.12.2021

Про це під час апаратної наради говорив голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ з очільниками територіальних громад в режимі онлайн.

Як повідомив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Денис КАРПЕНКО, за 11 місяців цього року в сільській місцевості виникало 816 пожеж, внаслідок яких загинули 24 особи та 27 отримали травми. Вогнем знищено та пошкоджено, зокрема, 445 будівель. Матеріальні втрати від пожеж склали більше 97 мільйонів гривень.

«За рік майже півтори тисячі будинків, що знищені вогнем – це вражаюча цифра, – прокоментував голова облдержадміністрації доповідь Дениса Карпенка. – По-перше, це людські долі, а по-друге, це величезні кошти, які потім потрібно громаді знаходити в бюджеті, щоб відремонтувати пошкоджені приміщення або придбати нові помешкання для постраждалих родин».

Разом з тим керівник Головного управління ДСНС наголосив, що з 227 випадків ліквідації пожеж в сільській місцевості протипожежними формуваннями, лише 8 пожеж було ліквідовано відповідними службами в громадах самостійно. Тобто 219 пожеж ліквідовано державними пожежно-рятувальними підрозділами, які знаходяться на охороні обласного та районних центрів i змушені були долати значні відстані (до 50 км) до місця виникнення пожеж.

Зафіксовано 22 випадки не виїзду на пожежі підрозділів місцевих протипожежних формувань через відсутність чергування a6o несправність пожежних автомобілів. У наслідок цього поширення пожежі набуває більших масштабів та значних матеріальних збитків, а в деяких випадках несе загрозу життю людей.

Дмитро Живицький зазначив, що утримання служб протипожежної безпеки обійдеться громадам значно дешевше, ніж ліквідація наслідків пожеж. Тож за підсумками розгляду питання на апаратній нараді рекомендовано органам місцевого самоврядування знайти відповідні ресурси.

Голова облдержадміністрації закликав громади передбачити в бюджетах на 2022 рік кошти на створення та утримання служб протипожежної безпеки. А облдержадміністрація візьме на себе питання організації навчання для працівників таких служб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: