На Шосткинщині горів дерев’яний житловий будинок

20.12.2021

19 грудня о 19:44 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу приватного житлового будинку в с. Клишки Шосткинського району. На гасіння виїхала сільська місцева пожежна команда. Також, подолавши відстані у 19 та 14 км відповідно, на місце виклику прибули відділення 7-ї державної пожежно-рятувальної частини з м. Шостка та 31-го державного пожежно-рятувального посту із смт Вороніж.

Як було встановлено, вогонь охопив будинок та покрівлю по всій площі. Ускладнювало ситуацію те, що житлова будівля була дерев’яна. Також полум’я погрожувало перекинутися на розташовані поруч 3 господарчі споруди. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни довелося дозаправляти від озера, розташованого на відстані близько 2 км від осередку горіння.

О 21:30 рятувальникам разом з сільськими вогнеборцями вдалося локалізувати загоряння, запобігши подальшому поширенню вогню. Проте щоб повністю ліквідувати пожежу довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 01:15 загоряння приборкали остаточно.

Всього на гасіння залучалося 6 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 1 працівник та 1 одиниця техніки від місцевої пожежної охорони.

За попередніми даними, виявила пожежу господарка, яка почула тріск та побачила задимлення у кімнаті, в якій залишився увімкненим телевізор. Літня жінка злякалася, вибігла на вулицю і почала дзвонити родичам, які вже і повідомили про пожежу. На жаль, час було втрачено – полум’я швидко поширилося по дерев’яній будівлі.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина пожежі – коротке замикання електромережі. Для запобігання таким випадкам, не забувайте, що у разі виявлення ознак пожежі треба негайно телефонувати на лінію екстреного виклику «101»!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: