У Ромнах довірливу бабусю ошукали на 300 тисяч гривень

20.12.2021

До Роменського районного відділу поліції з заявою про злочин звернулась 60-річна жителька міста Ромни. Заявниця пояснила, що поки вона ходила у своїх справах її 83-річну матір ошукали аферисти.

Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що невідомі зателефонували на стаціонарний телефон. Відповіла старенька господарка. Спочатку зловмисник представився її онуком та повідомив, що він наразі перебуває в лікарні з переломом хребта та нижніх кінцівок. Далі взяв слухавку нібито лікар і запевнив, що йому можна допомогти, але для цього негайно потрібні гроші. Пенсіонерка розхвилювалась та розплакалася, і погодилась на всі їхні умови.

Через деякий час до її квартири прийшов невідомий нібито від її сина, якому потерпіла й передала всі свої зберігання у різній валюті на загальну суму близько більше 300 000 гривень.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та розпочали всі необхідні заходи по встановленню місця знаходження шахраїв.

“Вкотре звертаюся до громадян з проханням не довіряйте незнайомцям. А у випадках, якщо до вас зателефонували невідомі і представляючись вашою близькою людиною, жалісливим голосом говорять, що їм негайно потрібні гроші, бо вони потрапили в ту чи іншу біду. То, не вірте. Спершу зв’яжіться з рідними та перевірте інформацію. Пам’ятайте, що аферисти діють швидко та напористо. Не даючи й хвилинки на роздуми. А їх метою є лише “зачепити вас за саме серце” і як найшвидше видурити всі ваші гроші. Тож, при спілкуванні з незнайомцями краще, заспокойтеся, перервіть розмову, передзвоніть тому, хто «потрапив у біду», а ще краще відразу зверніться до поліції за телефоном 102, де вам обов’язково допоможуть ” – коментує Андрій Лещенко , начальник Роменського районного відділу поліції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: