У Конотопі провели нічний біговий марафон

20.12.2021

«Night St. Nikolas run in Konotop» — таку назву мав забіг, який відбувся в Конотопі 19 грудня. У ньому взяли участь 80 конотопців. Ініціаторами забігу стали фахівці відділу міської ради у справах молоді та спорту. Його завідувачка Ольга Качура каже, що хотілося провести захід, який буде корисним, цікавим і новим у Конотопі.

Маршрут забігу – від пам’ятника Тарасу Шевченку до перехрестя вулиці Бр.Лузанів та пр-ту Миру. Першими стартували марафонці, які обрали дистанцію довжиною у 600м. Після них побігли учасники, які обрали трикілометрову дистанцію.

Серед учасників марафону багато дітей та молоді. З-поміж 80 учасників переважають хлопці та чоловіки – їх зареєстровано 41 чоловік. Довжина найпопулярнішої дистанції, яку обрала більшість марафонців, дорівнює 600м. Її бігли учасники віком від 6 до 13 років. Дистанцію у 3 км здолали 36 учасників. Найстаршому з-поміж них 61 рік, наймолодшому – 14.

Символічним атрибутом марафонців стали шапки святого Миколая. Їх видали учасникам перед забігом разом із стартовим номером та чіпом електронного хронометражу. По завершенні забігу кожен з них отримав смс з особистим результатом виконаного завдання, а також електронний диплом фінішера на електронну пошту.

За рішенням організаційного комітету заходу з перемогою привітали 12 найспритніших бігунів – по 6 чоловік з кожної дистанції. Їм вручили грамоти, а також кубки та медалі, виготовлені з дерева спеціально під цей спортивний захід на замовлення.

Окрім популяризації здорового способу життя, нічний забіг у Конотопі провели з благодійною метою. За словами Ольги Качури, зібрані кошти будуть передані на лікування учня місцевого ДПТНЗ ВПУ Москаленка Данила, який потребує дороговартісного лікування та перебуває в складних життєвих умовах.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: