5 оригінальних новорічних кухонних лайфхаків

20.12.2021

Досвідчені домогосподарки знають, як швидко та без надмірних зусиль накрити смачний новорічний стіл. У нагоді стануть сучасні газові варочні панелі та інша сучасна побутова техніка, але без корисних лайфхаків не обійтись. Ознайомтесь із цікавими ідеями, як швидко приготувати страви, уникаючи втоми, від якої псується настрій.

1. Як почистити мандарини та апельсини

Традиційно на Новий рік ми купуємо мандарини. З них можна приготувати найсмачніші фруктові десерти або просто подати до столу. Але в будь-якому разі їх спочатку доводиться чистити, витрачаючи час. Щоб прискорити такий процес, введіть у центр мандарина за допомогою шприца воду. Після такої маніпуляції шкірка буде легко видалятися. Можна також швидко почистити апельсин. Притисніть його долонею до столу та покатайте по поверхні. Від такого натиску шкірка стане податливішою.

2. Як почистити картоплю та яйця

Незамінними інгредієнтами багатьох новорічних страв є варені картопля та яйця. Перед варкою надріжте картоплю по колу. Коли вона буде готова, занурте її в холодну воду. Через різницю температур шкірка буде легко зніматися.

Щоб швидко почистити варені яйця, покладіть їх у контейнер. Активно потрясіть його. Тепер значно швидше вдасться позбутися шкаралупи.

3. Як зробити хліб знову свіжим

Якщо вам не вистачило свіжого хліба, а у магазині вже все розпродано, не впадайте у відчай. Скористайтесь невеликою хитрістю, яка дозволить повернути свіжість зачерствілому хлібу:

Полийте злегка його водою або оберніть у зволожений рушник.

Покладіть на кілька хвилин до мікрохвильової печі. Під впливом високої температури хліб знову стане м’яким.

4. Як оригінально оформити салати

Дуже красиво виглядають багатошарові салати у прозорих ємностях. Ще більш оригінально буде подати їх до столу порційно. Технологією передбачено використання спеціального кільця. Якщо його немає, скористайтесь пластиковою пляшкою. Відріжте від неї частину, покладіть на тарілку та укладайте овочеві або фруктові шари, злегка притискаючи їх ложкою. Потім дуже повільно та обережно підніміть кільце.

Щоб не втомитися біля плити, вибирайте легкі у приготуванні страви. Існує безліч цікавих рецептів, скориставшись ними за лічені хвилини ви приготуєте смачні та яскраві новорічні салати, які створять справжню атмосферу свята.

5. Як помити келихи

Яскравості новорічному столу додають оригінальні келихи з вузькою шийкою. Але помити їх дуже важко, бо рука не пролазить. З такою проблемою легко впоратись, якщо скористатись лайфхаком.

Влийте у ємність оцет та додайте воду у співвідношенні 1:3. Помийте бокали у такому розчині, натріть поверхню сіллю, а після цього ретельно ополосніть водою. Переверніть та залиште до повного висихання – скло стане блискучим та без жодних розводів.

6. Як відкрити вино без штопора

Якщо гості вже за столом, а ви не можете знайти штопор, щоб відкрити вино, у нагоді стане проста запальничка. Із шкільної програми з фізики знаємо, що під час нагрівання окремі тіла розширюються. Направте полум’я та водіть його вздовж шийки пляшки. За кілька хвилин пробка сама вилетить.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: