На Сумщині повернули до бюджету 230 тисяч гривень, надмірно сплачених за газ

21.12.2021

Ювенальними прокурорами області проводиться системна робота, спрямована на недопущення фактів порушення інтересів держави при здійсненні закупівель за бюджетні кошти у сфері освіти.

Так, рішенням Господарського суду Сумської області задоволено позов прокурора в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби України, відділу освіти Дружбівської міської ради про стягнення з постачальника 229 тис. грн за недопоставлений товар.

Встановлено, що суб`єкт господарювання, не маючи на те законних підстав, у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» підвищив ціну на газ на 33 %, внаслідок чого з місцевого бюджету зайво сплачено понад 229 тис. грн. Укладення таких додаткових угод щодо зміни ціни на товар за відсутності підстав спотворює результати торгів та нівелює економію, яку було отримано під час підписання договору.

Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій сторони робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів.

Суд погодився з доводами прокурора.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: