“За кілька місяців вирішити неможливо”: У Сумській ОДА відреагували на “зарплатні” мітинги фрунзенців

21.12.2021

У Сумській ОДА пройшло засідання робочої групи обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Перша заборгованість із виплати заробітної плати АТ «Сумське НВО» перед працівниками виникла в серпні 2014 року, і станом на 1 грудня цього року склала 223 мільйони 441 тис. гривень.

За інформацією Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), з 12 жовтня цього року АТ «Сумське НВО» закрито виконавчі провадження по 32 особах на загальну суму 604 тис. гривень. Також частково зменшена заборгованість по 20 особам на загальну суму 342 тис. гривень. Крім того, є одна підписана мирова угода на суму 49,2 тис. гривень. Загальна ліквідація заборгованості склала 995,64 тис. гривень.

«Усього в цьому році завершено 283 виконавчі провадження, за якими погашено 9,4 млн гривень», – повідомила заступник начальника Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Сумській області Марина РУДЬ.

«З жовтня цього року ми почали проводити такі наради і дякуємо, що сьогодні нарешті отримали реальний графік погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємства, – зазначила заступник голови облдержадміністрації Вікторія Медвідь, звертаючись до керівництва АТ «Сумське НВО». Також я ще раз наголошую на необхідності розробки «дорожньої карти» підприємства з конкретними заходами, направленими на погашення заборгованості із заробітної плати, яку ми вам рекомендували раніше».

На засіданні були заслухані представники працівників підприємства, перед якими обліковується борг з виплати заробітної плати.

Заступник голови облдержадміністрації звернулася до працівників підприємства. За її словами, облдержадміністрація працює у межах компетенції та чинного законодавства, щоб працівники АТ «Сумське НВО» отримували борги по зарплаті. «Кожен має зрозуміти, що вирішити проблему, яка почала утворюватись ще у 2014 році, за кілька місяців неможливо, – наголосила Вікторія Медвідь. – Тільки спільно, у конструктивному діалозі ми можемо працювати, щоб поступово, крок за кроком, люди отримували борги по зарплаті».

Нагадаємо, сьогодні, 21 грудня, під будівлею Сумської облдержадміністрації вкотре мітингували колишні працівники «Сумського НВО», яким завод завинив близько 200 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: