У сумських поліклініках відновили електронний запис до лікарів

21.12.2021

У Сумах відновили електронний запис до терапевтів і сімейних лікарів. Про це на апаратній нараді у міського голови розповіла начальниця управління охорони здоров’я Олена Чумаченко. 21 грудня журналісти побували у міських поліклініках і поспілкувалися з пацієнтами та медиками щодо поновлення планових візитів.

“Тоді телефонували безпосередньо лікарю, вона мені вказувала, на котру годину підійти. Електронна черга — зручно, краще, знаєш, коли точно лікар буде”, — говорить пацієнт Олексій.

“Я була в лікаря, і вона мені сказала прийти сьогодні об 12.00, бо вона — на вакцинації. Кор.: Ну, ви електронним записом і не користуєтесь ніколи? – Ні, не користувалася. Я, знаєте, людина не інтернетна”, — каже Валентина Петрівна.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 електронний запис був недоступний протягом двох місяців. Терапевт Олена Шульга розповідає, що на сьогодні 90% талонів до неї на прийом розібрані, на наступні дні ще є запис.

“У роботі практично нічого не змінилося, стало більш упорядковано і це зручніше стало зручно для лікаря, тому що я можу планувати свій робочий день”, — зазначила лікарка-терапевт Олена Шульга.

Як розповіла заступниця директора центру Людмила Цюкало, електронний запис відновили, оскільки протягом останніх двох-трьох тижнів кількість звернень пацієнтів з проявами ГРВІ значно зменшилася. Втім такі люди приходять.

“Особливого ажіотажу немає, але, якщо у пацієнта з’явилися прояви гострого респіраторного захворювання, підвищилася температура тіла, з’явилася загальна слабкість або розлади кишково-шлункового тракту, то ці пацієнти нехай звертаються за телефоном, якщо це можливо, до свого сімейного лікаря, або ж у “ковідні” кабінети, щоб вони не перетиналися зі здоровими пацієнтами”, — говорить вона.

У центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 електронний запис відновили раніше, з 6 грудня, сказав заступник директора центру Володимир Шепіль. “Наразі захворюваність на коронавірусну хворобу в нашому закладі є сталою, з тенденцією до зниження”, — сказав він.

Закривали електронний запис через велике навантаження на сімейних лікарів.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: