Тільки 64% захисних споруд Сумщини готові до використання

21.12.2021

З усього фонду захисних споруд, які є на території Сумської області, прийняти людей зможуть тільки 64%. Решта не відповідають вимогам утримання та експлуатації. А близько двох десятків списали з-за непридатності. Про це йдеться у листі Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА.

За період із лютого по листопад 2021 року в області проінвентаризували 15 об’єктів, говориться в документів. Пройшли ревізію всього 683 споруди — це протирадіаційні укриття та сховища — з 1009 наявних об’єктів.

“Кошти на приведення захисних споруд цивільного захисту у готовність до використання за призначенням та укомплектування майном були заплановані у бюджетах районних, сільських, селищних, міських рад та суб’єктів господарювання у розмірі 1492,8 тис. грн”. — говориться у листі-відповіді Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА на запит Суспільного.

Упродовж 2015-2020 років у Сумській області зняли з обліку за погодженням із ДСНС України 19 споруд, у тому числі:

5 — у Тростянці

4 — у Бурині

3 — у Конотопському районі

3 — на Лебединщині

2 — у Липовій Долині

1 — у Синівці Роменського району

1 — у Зноб-Новгородському

Серед списаних об’єктів 10 приватної власності, 7 – державної та два – комунальної. Зняли їх з обліку через непридатність до використання.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: