Лісівники Сумщини продали майже всі хвойні, які зрубали напередодні Нового року

21.12.2021

Вони продали 42 тисячі сосен і ялинок із 48 тисяч запланованих. Про це розказала Суспільному головна спеціалістка обласного управління лісового та мисливського господарства Валентина Бондарєва.

Одна з плантацій розташована на околиці Сум. На одному гектарі кілька років тому тут висадили до 4 тисяч дерев. Одні підростають, інші рубають.

“Це ялинка від двох метрів, а якщо зрубати до двох метрів — така буде коштувати 120 гривень. Ялинка, яка росла 6 років. Вона вже товарного виду — зелена. Хоча поруч ялинка жовтуватого кольору. Це через те, що в ґрунті бракує певних елементів”, — говорить інженер охорони та захисту лісу Владислав Голуб.

На цій ділянці цьогоріч уже сосни не рубатимуть. “Люди вже заготовили. Скільки в лісі були — все вже купили”, — каже майстер лісу Микола Нестеренко.

Цьогоріч у Сумах ялинки і сосни мають продавати винятково на стаціонарних ринках. Руслан Дяченко, каже, торгує цими деревами чотири роки. Зараз привіз їх з Полтавської області, показує: всі — чиповані. Ціни — від двохсот гривень до чотирьохсот.

“Краще беруть ялинку, бо вона пахне гарно. Сосна не дуже пахне, але вона краще стоїть. Метр п’ятдесят, метр вісімдесят. А ялинка є велика — три метри, чотири”, — каже продавець ялинок Руслан Дяченко.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: