“Недопрацювання по інклюзії”. Голова Сумської ОДА розповів, чому ще не відкрили новий садок

22.12.2021

Дитячий садок “Світлячок”, що у 12 мікрорайоні Сум, досі не відкрили, бо є недопрацювання, які стосуються інклюзії, тобто умов для людей, які мають інвалідність. Про це під час пресконференції 22 грудня розповів очільник Сумської ОДА Дмитро Живицький.

“Є певні недопрацювання у реалізації цього проєкту по інклюзії, тому садочок ще не приймає дітей. Десь ширина дверей не відповідає вимогам по ДБН в розділі інклюзії, десь висота порогів. Ці недоліки треба виправити”, – сказав губернатор.

Також, з його слів, були зауваження від Держпродспоживслужби про сертифікати на меблі та деякий інвентар. Допоки все не відповідатиме державним нормам, садочок не запрацює.

Коли виправлять недоліки та відкриють садочок, запитали очільника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради Віталія Шилова.

“Я не можу сказати, коли ми його відкриємо, можу сказати тільки коли виправимо недоліки. Але й про терміни виправлення недоліків зможу говорити, коли отримаємо лист від ОДА з переліком недоліків до виправлення. Бо там була створена робоча група з цього питання, коли від неї будуть офіційні зауваження – зможу прокоментувати”, – зазначив Шилов.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: