У Конотопі на 33% підвищують тарифи на воду

23.12.2021

22 грудня міський голова Артем СЕМЕНІХІН провів засідання виконавчого комітету. Окрім інших питань було прийнято рішення про коригування Комунальному підприємству виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють на сторінці КМР у мережі Фейсбук.

У середньому, тарифи на постачання води та водовідведення на території Конотопської міської громади підвищуються на 33%. Як пояснюють в управлінні економіки, це рішення є вимушеним кроком для підтримки і збереження комунального підприємства, адже на сьогодні значно зросли його витрати у зв`язку з підняттям цін на електроенергію, а також підвищенням мінімальної заробітної плати.

Тариф 17,78 грн/м.куб на централізоване водопостачання та 24,10 грн/м.куб на водовідведення є обґрунтованим і не перевищує середніх показників по області.

До відома громадян: для більшості великих міст України тарифи встановлюються не органами місцевого самоврядування, а Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Ймовірно, що перегляд тарифів та їх підвищення відбудеться уже на початку наступного року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: