Сумський експертно-технічний центр Держпраці повторно виставили на продаж

23.12.2021

На 28 січня 2022 року запланований новий аукціон з продажу Єдиного майнового комплексу державного підприємства “Сумський експертно-технічний центр Держпраці”. Стартова ціна лоту така сама, що й попереднього разу — 18 млн грн. Про це розповіла начальниця відділу приватизації Регіонального відділення ФДМУ по Полтавській та Сумській областях Наталія Білоброва.

За її словами, подібні аукціони проходять у три етапи. У випадку з цими торгами, за першим колом продаж не відбувся, бо не було учасників. Далі платформа електронних торгів автоматично провела переоцінку, знизивши вартість лоту вдвічі. Але через те, що закон про приватизацію забороняє продавати державне майно задешево, наказом Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Полтавській та Сумській областях, торги скасували. Нова спроба продати майно відбудеться 28 січня 2022 року.

“18 млн грн — це вартість активів за результатами останньої звітності підприємства станом на 30 вересня 2021 року. Якщо на аукціон надійде одна заява, його визнають, таким, що не відбувся. Але можна укласти договір купівлі-продажу за заявленою ціною. Якщо буде два і більше учасників, це буде повноцінний аукціон із кроком — 1% від стартової ціни лоту”, — розповіла Наталія Білоброва.

Майновий комплекс, який виставили на продаж, — найдорожчий об’єкт малої приватизації, розташований в Сумській області, який не продали у 2021 році. Разом із ним на повторні торги у 2022 році виставлені ще 50 об’єктів.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: