Сумчани просять облаштувати парки й сквери міста собачими вбиральнями

23.12.2021

Встановити собачі вбиральні у парках та скверах Сум просить автор електронної петиції Анастасія Назаренко.

“Парки та сквери Сум – улюблене місце відпочинку сумчан і їх чотириногих вихованців. Часто собачники відмовляються прибирати за своїми улюбленцями, в тому числі посилаючись на відсутність пакетів і спеціальних місць. І це рішення є досить обґрунтованим:

– наразі у місті відсутні майданчики для вигулу тварин;

– відповідно до пунктів розділу 3.8 рішення Сумської міської ради «Про затвердження Правил благоустрою міста Суми» від 26.12.2014р. № 3853-МР щодо Порядку здійснення благоустрою та утримання місць або зон вигулу тварин: викидати екскременти домашніх тварин у контейнери для зберігання побутових відходів чи захороняти їх у не відведених для цього місцях забороняється;

– у парках та скверах міста контейнери для відходів собак відсутні.

Таким чином пропонується встановлення у парках та скверах міста щонайменше 20 собачих вбиралень. Вони відрізняються від урн для побутових відходів способом утилізації сміття та конструкцією: інформаційна табличка, диспансер з безкоштовними біо-пакетами та, відповідно, смітник.

За досвідом успішного українського проекту “ЛавГав” – на місцях встановлення подібних контейнерів кількість власників собак, які прибирають за своїми улюбленцями, зростає на 20-50%. Отже, окрім зменшення рівня екологічних проблем у скверах і паркових зонах міста, собачі вбиральні можуть стати носієм популяризації культури прибирання за собаками на прогулянках”, – йдеться в петиції.

Початок збору підписів: 23 грудня 2021 р. До кінця збору підписів залишилось: 45 днів. Станом на 23 грудня петицію підписали 2 особи з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: