На Сумщині поліцейські офіцери громади звітують про свою роботу

23.12.2021

Сьогодні перед депутатами та жителями Чернеччинської територіальної громади Охтирського району, звітував про свою роботу поліцейський офіцер громади Віктор Кварта.

Вже рік старший лейтенант поліції Віктор Кварта та майор поліції Віталій Кучер обслуговують Чернеччинську територіальну громаду Охтирського району. За цей час вони добре вивчили специфіку кожного з 32 населених пунктів, що входять до складу ТГ та познайомилися з місцевими жителями. Населення громади налічує понад 10 тисяч 500 жителів.

Практично кожного дня поліцейські офіцери громади встигають якесь правопорушення попередити чи крадіжку розкрити, допомогти громадянам в межах своєї компетенції, попередити людей про різні шахрайські схеми аби вони не стали жертвами зловмисників. А ще вони розглядають звернення місцевих жителів, складають протоколи на правопорушників, виносять термінові заборонні приписи щодо домашніх насильників, спільно із соціальними службами вивчають соціально-побутові та психологічні умови, в яких виховуються діти, перевіряють порядок реєстрації та зберігання зброї.

Крім того, поліцейські офіцери громади контролюють безпеку дорожнього руху в населених пунктах. У разі виявлення порушень Правил дорожнього руху – складають адміністративні матеріали, маючи для цього портативний термопринтер, що дозволяє надрукувати постанову про адміністративне правопорушення на місці події.

Ось саме про цю, свою і свого колеги, роботу звітував сьогодні перед людьми Віктор Кварта. І громада добре оцінила роботу правоохоронців. За сумлінне виконання професійних службових обов’язків і завдань, пов’язаних із охороною прав і свобод людини, протидію злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку на території Чернеччинської сільської ради, Чернеччинській сільський голова Роман Бублик вручив правоохоронцям грамоти.

«Здавалося б лише вчора ми у вашій громаді запроваджували Проєкт «Поліцейський офіцер громади», а насправді минув рік. І сьогодні поліцейські вже звітують про свою роботу, – говорить Ірина Макушенко, начальник сектору взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області. – Я дякую всім хто підтримав тоді Проєкт «Поліцейський офіцер громади» по створенню в територіальних громадах поліцейських станцій, всім хто вірить в реформи Національної поліції. Це дійсно працює! Завдяки нашим спільним зусиллям поліцейські мають робоче місце, вони мобільні, у них є все, щоб ефективно виконувати обов’язки у громаді. Тому, що безпека починається тут, з кожної громади. І якщо безпечно у найменшій громаді, то безпечно і в районі, і в області».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: