Розроблений проект регіонального плану управління відходами в Сумській області до 2030 року

24.12.2021

Цей документ обговорювали під час засідання відповідної робочої групи під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олени Бойко.

«Ми вже підійшли до фінального розгляду проекту регіонального плану управління відходами в Сумській області до 2030 року, – зазначила Олена Бойко. – Регіональний план управління відходами розроблений відповідно до Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року та Національного плану управління відходами до 2030 року».

За її словами, під час обговорення цього проекту було багато пропозицій від представників громад, експертів, членів робочої групи для того, щоб у підсумку область отримала практичний вказівник щодо управління відходами.

«Цей документ стосується усіх видів відходів, зокрема, побутових, промислових, будівельних, медичних та інших відходів, – повідомила Олена Бойко. – Цей регіональний план не є сталим. Він може змінюватися відповідно до особливостей вашої громади та з плином часу. Але його прийняття дозволить нам розпочати роботу щодо управління сферою відходів, яка матиме безпечні для довкілля наслідки».

Виконуючий обов’язки директора Департаменту захисту довкілля та енергетики облдержадміністрації Ірина Кашпур нагадала присутнім, що проект документу був розроблений ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» Міністерства громад та територій України, та розповіла про зміни, внесені представниками експертного середовища, громадськості та опрацьовані Департаментом спільно з розробником.

Після внесення всіх змін проект регіонального плану управління відходами в Сумській області до 2030 року буде надано для схвалення розпорядженням голови облдержадміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: