Матері п’ятьох дітей із Шосткинського району хочуть присвоїти звання героїні

25.12.2021

У Шосткинській районній державній адміністрації відбулось засідання комісії для попереднього розгляду питань, пов’язаних із присвоєнням почесного звання України «Мати-героїня».

Відповідно до Закону України «Про державні нагороди» почесне звання України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною. Почесне звання України «Мати- героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

На засіданні комісії розглядалось клопотання Есманьської селищної ради Шосткинського району  щодо присвоєння цього почесного звання мешканці села Фотовиж, матері п’ятьох дітей.

За результатами розгляду наданих документів члени комісії визнали, що представлена кандидатура відповідає вимогам чинного законодавства та одноголосно ухвалили рішення рекомендувати голові Шосткинської районної державної адміністрації порушити клопотання перед головою Сумської обласної державної адміністрації щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: