У Шостці хочуть створити дитячий громадський бюджет

26.12.2021

Молодіжна дорадча рада при міському голові функціонує вже 14 років. Її членами є ініціативна та активна молодь, яка має безліч ідей і хоче зробити наше місто кращим. Міський голова Микола Нога завжди бере до уваги пропозиції молоді, тому напередодні нового року він завітав до представників ради та поспілкувався зі старшокласниками.

Молодь почала зі звіту про свою роботу в 2021 році. Вони працювали в декількох напрямках:

1. Громадська діяльність

Писали проекти на бюджет участі. Один з яких називається «Сортуй сміття заради майбутнього». Має на меті формування культури сортування серед населення та покращення екологічного стану міста.

Ці проекти вже успішно пройшли всі етапи й знаходяться на реалізації.

Також вони брали участь у різних флешмобах і робили відеопривітання до різних свят (це можна подивитися на сторінці у Фейсбуці Молодіжної дорадчої ради)

2. Волонтерство

Зокрема це участь у благодійній акції «Від серця до серця» та у Всесвітньому дні прибирання(прибирання озера біля Хімреактиву). Також для дітей молодших класів було проведену благодійну акцію до Дня Святого Миколая.

3. Профорієнтація

На початку року молодь займалася самопізнанням та самоаналізом своїх здібностей і якостей, а саме проходженням різних тестів. Також до них завітала випускниця МДР Дар’я Печко зі своїм колегою. Вони розповіли більш детально про професію офіціанта.

4. Презентація роботи

Члени МДР презентували свою роботу на День міста, на різних обласних форумах, а також давали інтерв’ю на радіо. Молодь співпрацювала з місцевою владою, була присутня на засіданнях «Офісу розвитку громад».

У членів МДР багато ідей на наступний рік, тому вони поділилися цим з Миколою Ногою та іншими присутніми. По-перше, це створення Молодіжного простору, де можна буде проводити різні зустрічі, вільні мікрофони, чи просто прийти відпочити з друзями. По-друге, створення дитячого громадського бюджету, адже при поданні проектів є певні вікові обмеження. Молодь у місті дуже ініціативна і дійсно може написати гідні проекти, тому впровадження дитячого громадського бюджету є необхідним. По-третє, створення місця для вигулу і дресирування собак. Було б цікаво провести виставку цих тварин і дізнатися, які породи є в місті.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: