На Ямпільщині пожежний автомобіль не виїхав на пожежу через відсутність водія

28.12.2021

11 грудня в хуторі Скобичевському, що неподалік від села Шатрищи, виникла пожежа у приватному домогосподарстві. Пожежні служби не змогли вчасно прибути на місце займання та врятувати будинок і господарські споруди. Зокрема, місцевий пожежний автомобіль зовсім не був залучений до ліквідації пожежі.

На черговій сесії Ямпільської селищної ради надзвичайну подію прокоментувала Ямпільський селищний голова Ольга Губар.

-Пожежний автомобіль в селі Шатрищи не має водія. Всі, кому пропонували, працюють в «Аграї», адже є велика різниця в заробітній платі. Пожежний автомобіль на той виклик виїхав з Ямполя, а з Шатрищ – ні, бо шатрищенський використовують не для гасіння пожежі, а для підвозу води. Там водойма була поряд, а тому воду брали безпосередньо звідти… Я розумію і жінку (власницю, -ред.), яка, можливо, сподівалась продати той будинок.

Власники згорілого будинку розмістили в соціальних мережах повідомлення, у яких звинувати старосту села Шатрищи Галину Каланчук у непрофесійному виконанні своїх службових обов’язків. Постраждалі від пожежі, зокрема, зазначають, що бажаючим працевлаштуватись на посаду водія пожежної машини за мінімальну заробітну плату нав’язують роботи з косіння трави та прибирання території. Саме з цієї причини, як вони вважають, в селі немає бажаючих зайняти цю посаду.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: