У Шостці перенесли розгляд питання щодо підвищення тарифів на водопостачання

29.12.2021

На сьогоднішньому засіданні виконкому було обговорено питання щодо коригування  тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Раніше воно обговорювалося громадськістю.

Було повідомлено про те, що у зв’язку в підвищенням вартості електроенергії виникла потреба скорегувати тарифи на воду та водовідведення. Згідно з проектом рішення, за воду пропонувалось встановити тариф 15,10 грн., водовідведення – 19,40 грн.

Член виконкому Денис Линок запропонував зобов’язати «Водоканал» забезпечувати споживачів водою своєчасно і в повному обсязі. Мова йде про проблему водопостачання у нічний час. «Всім відомо, що з 00.00 до 5.00-6.00 години ранку споживачі, які мешкають вище четвертого поверху, послугу не отримують або отримують частково», – сказав Денис Линок.

Директор «Водоканалу» Олександр Міхньов проінформував, що НКРЕКПУ прийняті тарифи для 45 водоканалів великих міст. Тепер тарифи там більш ніж в Шостці на понад 10 грн. «Такого не було ніколи в житті», – стверджує керівник підприємства.

За його даними, тарифи для конотопського «Водоканалу» вище шосткинських на понад 15 грн. «Щоб ви розуміли, що це не вимоги якогось там «Водоканалу», це реалії часу», – сказав Олександр Міхньов. Він зазначив, що питання стоїть в забезпеченні Шостки водою.

Як проінформував присутніх заступник міського голови Ярослав Счастливцев, тарифи на воду у Шостці найнижчими в області. Він запропонував підтримати рішення про корегування тарифу, але відтермінувати введення його в дію.

«…Розглянемо це питання після Нового року», – зазначив міський голова Микола Нога. Пропозиція була підтримана.

ШосткаІнфо

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: