У Шостці захворюваність на коронавірус знизилася майже вдвічі

30.12.2021

Завідувач інфекційним відділенням Шосткинської центральної районної лікарні Тетяна Тупікова розповіла про ситуацію з захворюваністю на COVID-19:

– Завершається цей важкий для нас, інфекціоністів, та усіх медиків рік. За останній місяць захворюваність знизилася майже в два рази. Кількість виписаних з лікарні у грудні – 121 людина, у порівнянні з 232-ма у листопаді. У цьому місяці у нас проліковано 6 дітей: усі виписані з одужанням. Наймолодшому було 3,5 місяці. Найстаршому – 17 років. Усі госпіталізовані у грудні 22 чоловіки були вакциновані. З них «Коронаваком» -14, 2 – «Модерною», 2 – «Pfizer», 4 – «AstraZeneca».

За структурою вакцинації бачимо, що найслабша з усіх вакцин – це «Коронавак». У 50% вакцинованих були порушені графіки вакцинації. Половина не встигли зробити другу вакцину, що не дало можливості виробити достатній імунітет. Я рада, що грудень дає пониження захворюваності. Ми об’єднали два інфекційні відділення. Тепер працюємо єдиним інфекційним відділенням. Сподіваюся, що тенденція до зниження захворюваності буде продовжуватися. Як поведе себе новий штам «Омікрон» – подивимося. Сподіваюся, він буде більш м’яким і не дасть такої високої смертності.

За словами Тетяни Тупікової, на сьогодні в інфекційному відділенні – 20 пацієнтів, з них один важкий, який отримує інтенсивну терапію. Решта отримують кисневу та медикаментозну терапію.

– Новорічні свята – це, звичайно, радість, ялинки, подарунки. Але давайте пам’ятати, що скупченість населення, перебування у одному місці компаніями, веселощі, рукостискання, обійми – це все дуже добре, але це основні шляхи передачі коронавірусної інфекції. Давайте будемо пильними, не знімати маски, оброблювати руки. Чим вужче коло, ближче сім’я, тим краще для усіх нас. Усім здоров’я, бережного ставлення до рідних та близьких. Потурбуйтеся про них. Я бажаю усім берегти один одного, говорити добрі слова, і усім нам буде тепліше й краще у новому 2022 році. З Новим роком! Щастя та здоров’я! – побажала шосткинцям завідувач інфекційним відділенням Шосткинської ЦРЛ.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: