У центрі Ромен ввели в експлуатацію каналізаційний насосний колектор

01.01.2022

Про це повідомляє Роменська міська рада.

На порозі Нового року кожен намагається вирішити якомога більше проблемних питань. Для мешканців багатоповерхових будинків вул. Соборна, 19, вул. Соборна, 24, вул. Соборна, 34, вул. Миколаївська, 2, вул. Миколаївська, 5 і Покровський узвіз, 2 – 186 житлових квартир та Роменського ліцею № 2 ім. акад. А. Ф. Йоффе таким питанням було введення у експлуатацію каналізаційного насосного колектору.

Постійно у громаді виконується певний обсяг робіт із будівництва каналізаційних мереж. У цьому році за рахунок коштів місцевого бюджету здійснено ряд заходів для введення об’єкту в експлуатацію, а саме: проведення геології – 12 000 грн.; проведення геодезії – 35 000 грн.; коригування проектної документації – 49 000 грн.; проведення експертизи проектної документації – 15 000 грн.; здійснення оплати за видачу сертифікату на готовність – 11 000 грн.

Окрім цього, КП «Міськводоканал» проведено оплату за підключення до електричних мереж Роменського РЕМ, видачу технічних умов, придбання лічильника та іншого устаткування. Протяжність об’єкту: самопливна каналізація – 320 м; напірна каналізація – 560 м; існуюча самопливна мережа, побудована у 80-х роках – 550 м.

У результаті система відведення побутових стоків стає все якіснішою, а кількість домоволодінь, які отримують можливість централізованого каналізування, щасливішими.

Одним із позитивних наслідків каналізування є зменшення забруднення підземних вод. Тому каналізування з одного боку – це зручні та комфортні умови для жителів громади, з іншого – це покращення екологічної ситуації у місті в цілому.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: