На ринку Сумщини оштрафували підприємця за продаж піротехніки без документів

03.01.2022

На Сумщині поліцейські проводять спільні профілактичні рейди по запобіганню незаконній реалізації піротехнічних засобів.

Правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу щодо заборони продажу неповнолітнім піротехніки та нагадують про відповідальність і про небезпеку для тих, хто грубо порушує правила поводження з піротехнічними виробами. Бо від вибухів феєрверків і петард на новорічні свята щороку, нажаль, травмуються люди, зокрема, діти, отримуючи при цьому опіки, травми очей і кінцівок.

Так, у сусідньому Шостці Глухові, під час рейду на місцевому ринку, поліцейські виявили підприємця, який, не маючи на це ліцензії та інших необхідних документів, в обхід законодавства, реалізовував всім бажаючим святкову піротехніку: салютні установки, феєрверки, петарди, тощо. Цей специфічний товар у громадянина вилучили, а стосовно чоловіка поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 195 – 6 КУпАП.

Поліція попереджає, що порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладення штрафу від 35 до 60  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: