7-річна Марійка продовужує боротися за право ходити: триває збір допомоги

03.01.2022

Як повідомлялося раніше, 7-річна Марійка Кудояр 4 роки тому втратила здатність рухатися після видалення пухлини хребта. Їй діагностували анапластичну епендимому шийного відділу хребта на рівні С2-С7. Дівчинка пройшла 5 блоків хіміотерапії, курс променевої терапії та 4 блоки противорецидивної хіміотерапії, операції та введення ботоксу для зняття скутості в нижніх кінцівках, курси реабілітації… Дівчинка не по-дитячому стійко бореться за здоров’я та мріє знову ходити. І навіть вже може самостійно стояти в ортезах…

Мама дівчинки, Ірина Кудояр розповіла, що з дисками з інформацією з МРТ дівчинки була на консультації у фахівців у Москві. У поточному місяці необхідно туди летіти з дівчинкою, щоб здати аналізи на гістологічні блоки та скло для молекулярного обстеження у Германії. З середини лютого продовжать реабілітацію в Києві. У квітні, після отримання відповіді від фахівців з Германії, знову треба буде везти дівчинку до Москви, де онколог призначить лікування. Мова йде про таргетну терапію, пожиттєве лікування препаратами, які зупиняють ріст пухлини.

Нагадаємо, Ірина Анатоліївна виховує доньку одна та постійно знаходиться біля дитини, тож дороговартісне лікування Марійка проходить, завдяки підтримці небайдужих людей, благодійних організацій.

Подальше лікування транспортування хворої дитини у візку потребує коштів. Допоможіть Марійці здійснити мрію і знову почати ходити!

Можливо, до повного одужання вже залишилось зовсім трохи!

Перерахувати кошти на лікування й реабілітацію Марійки можна на карти ПриватБанку

5168 7574 1883 6419, Монобанку 5375 4141 2853 3832 (для переказів з інших банків) Кудояр Ірина Анатоліївна (мама).

Контактний телефон: Стеценко Вікторія (волонтер) 099 057 4682.

На головному фото – Марійка під час проходження МРТ:

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: