Шкільний басейн на Заливній у Сумах доведеться прийняти у власність громади

04.01.2022

Проблема з небезпечною недобудовою басейну біля школи №29 полягає в тому, що жодних документів на нього немає, і вже котрий рік поспіль структурні підрозділи не можуть вирішити, кому ж займатися проблемним об’єктом.

Так, на одній із депутатських комісій із законності у серпні директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій Клименко запропонував не робити прив’язку до об’єкта: «Об’єкт не прийнятий у комунальну власність, не перебуває ні в кого на балансі, на нього немає документів. Тому я пропоную просто доручити департаменту інфраструктури звільнити земельну ділянку комунальності від залишків будматеріалів. Щоб не приймати його в комвласність, не ставити комусь на баланс і не затягувати питання тривалою паперовою процедурою», пише ВШ. Комісія прийняла рішення доручити департаменту інфраструктури опрацювати питання щодо звільнення ділянки біля школи №29 від будматеріалів.

Проте, мабуть, із будматеріалами не склалося. Оскільки на сайті Сумської мерії з’явився проект рішення міськради «Про зарахування до комвласності Сумської міської територіальної громади недобудови, розташованої в районі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №29 на вул. Заливний, 25». Недобудову планують включити до об’єктів комвласності Сум з метою приведення території навколо навчального закладу до належного стану та запобігання травмуванню дітей, а також з огляду на рекомендації постійної комісії з питань законності та взаємодії з правоохоронними органами. Далі департамент фінансів, економіки та інвестицій Сумської міськради має передбачити кошти в міськбюджеті на 2022 р. для виконання робіт з демонтажу об’єкта. А департамент інфраструктури м. Суми — вжити заходів щодо демонтажу. Це питання депутати розглянуть на одній із найближчих сесій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: