У період святкових днів жителі Сумщини скоїли 127 кримінальних правопорушень

04.01.2022

Сьогодні у Головному управлінні Національної поліції в Сумській області відбулася відеоселекторна нарада за участі начальників структурних підрозділів апарату ГУНП, районних відділів поліції та підпорядкованих їм базових підрозділів поліції області стосовно стану криміногенної обстановки у період із 27.12.21 по 02.01.22 р.

Нарада пройшла під головуванням начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Сергія Чижа. Він відмітив якісну роботу кожного поліцейського та подякував працівникам поліції за зразкове виконання своїх службових обов’язків, не заважаючи на святкові дні.

Минулий тиждень був насичений масовими заходами. Тільки у Новорічну ніч на території області було проведено 25 масових заходів за участі понад п’яти тисяч громадян. Охорону публічної безпеки та порядку забезпечили 379 працівників поліції та 64 військовослужбовці. Загалом, протягом минулого тижня на території Сумської області відбулося 45 масових заходів , участь у яких взяло близько 6,5 тис. громадян. Безпеку та порядок на заходах забезпечувало 443 працівника поліції.

Що стосується розкриття злочинів за звітній період, поліцейські повідомили особам про підозру у вчиненні 83 злочинів, з них 19 є тяжкими. Також направили до суду кримінальні провадження про скоєння 127 кримінальних правопорушень.

У той же час, на території області проводилася активна профілактична робота спрямована на протидію незаконної реалізації хвойних насаджень та піротехнічних засобів. Працівники поліції у складі мобільних груп перевірили 396 ринків, 254 торговельні майданчики, 160 місць стихійної торгівлі, більше 1000 одиниць автотранспорту, який перевозив хвойні дерева. У рамках заходів правоохоронці вилучили понад тисячу хвойних дерев на суму майже 100 000 гривень, а також 195 одиниць піротехнічних виробів на загальну суму понад 3 000 гривень.

Крім того співробітники поліції Сумщини вели активну профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо дотримання громадянами протиепідемічних заходів. Так, за минулий тиждень на території області правоохоронці склали 5 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП та винесли 112 постанов за ч.2 ст. 44-3 КУпАП, а також відкрили 1 кримінальне провадження за фактом підроблення документів, а саме сертифікату вакцинації.

Наприкінці наради поліцейські напрацювали першочергові завдання у роботі підрозділів на найближчий час.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: