На Охтирщині оштрафували виробника взуття

04.01.2022

До Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області надійшов лист-доручення Держпродспоживслужби щодо здійснення, за ланцюгом постачання, позапланової перевірки характеристик  взуття, яке виробляється суб’єктом господарювання на Охтирщині. Інформація про продукцію, яка не відповідала встановленим вимогам  була отримана за допомогою національної інформаційної системи державного ринкового нагляду на підставі повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за результатами проведення планової виїзної перевірки магазину у місті Чернівці.

Тому спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області у суб’єкта господарювання проведено позапланову перевірку характеристик продукції за ланцюгом постачання, в ході якої було підтверджено, що виробник взуття вводить в обіг взуття без маркування та не наносить інформацію про матеріал (матеріал верху, підкладка й устілка, підошва).

В результаті перевірки був складений акт перевірки характеристик продукції та протокол про виявлене порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», та накладена   тимчасова заборона надання продукції на ринку та приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами. І до  підприємця були застосовані штрафні санкції в розмірі 51 тис. грн. У зв’язку з несплатою даних штрафних санкцій, підготовлено адміністративний позов до Сумського окружного адміністративного суду.

В ході судового розгляду доведено законність проведеного заходу державного контролю та застосованих штрафних санкцій. У зв’язку з цим, Сумським окружним адміністративним судом задоволено позовні вимоги та прийнято рішення про стягнення з виробника взуття штрафних санкцій.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: