На утримання сумських цвитнарів та поховання бездомних виділили майже 17 мільйонів гривень

04.01.2022

Департамент інфраструктури міста Сумської міськради замовив послугу по поточному ремонту та утриманню міських кладовищ, утриманню спецслужби та похованню одиноких громадян вартістю 16,8 млн гривень.

Як стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro, переможцем торгів стало єдине монопольне підприємство в обласному центрі – КП “Спецкомбінат”.

Зазначається, що, серед іншого, воно займатиметься організацією поховання одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, осіб від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів, у разі відсутності родичів або осіб чи установ, які можуть взяти на себе організацію поховання.

До речі, рішенням Сумської міськради  від 26.01.2005 р. було створено Спеціальну служба по підбору та транспортуванню тіл померлих в морг вказаних категорій осіб, яка підпорядкована ритуальній службі КП «Спецкомбінат».

У тедерній документації також зазначається, що ритуальна служба КП «Спецкомбінат» має утримувати доглядачів кладовищ та здійснювати благоустрій місць поховань, ремонт огорож, видалення аварійних дерев, встановлення секторних стовпів, ремонт контейнерів, ремонт покриття та пішохідних доріжок на кладовищах, прибирання сміття та ін., тобто виконувати роботи з благоустрою місць поховань відповідно до кошторису.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: