Шосткинець, який став найкращим іноземним кадетом британської Королівської військової академії, повернувся до рідного міста

04.01.2022

4 січня у міській раді нагородили шосткинцяПавла Лейсі, який став найкращим іноземним кадетом британської Королівської академії Сухопутних військ у Сандгерсті.

Мер Микола Нога вручив йому Почесну відзнаку виконавчого комітету. Він зазначив, що шосткинці – активні, розумні, сміливі люди і приклад тому Павло Лейсі.

Наш земляк навчався у школі № 7, закінчив Київський військовий ліцей імені Івана Богуна. Зараз є третьокурсником Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. У 2020 р. він пройшов відбір на навчання у Королівській академії Сухопутних військ у Сандгерсті (Великобританія).

Навчання тривало рік, впродовж якого були теоретичні і практичні зайняття. За підсумками навчання наш земляк нагороджний Міжнародним мечем, як кращий іноземний кадет.

Цікаво, що за бажанням Павло Лейсі, після отримання капітанського звання, зможе викладати у Королівській академії Сухопутних військ у Сандгерсті.

ШосткаІнфо

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: