У глухівських садках та школах подорожчало харчування

05.01.2022

Як розповіла Людмила Васянович, яка займається питаннями соціальної сфери в Глухівській громаді, збільшення вартості – зовсім незначне, батькам доведеться платити зі своєї кишені лише на одну гривню більше.

Так, з 1 січня 2022 року, за рішенням виконкому Глухівської міськради, вартість харчування у школах для учнів 1-4-х класів дорівнюватиме 17 грн, з яких 10,20 сплатить бюджет, та 6,80 – батьки. Учні кадетських класів у школі №6 харчуватимуться з розрахунку 18 грн на день (бюджетні кошти). Діти з пільгової категорії (малозабезпечені сім’ї, сироти, інваліди, сини та доньки службовців в АТО) у всіх навчальних закладах від плати за харчування звільняються.

Що ж до дитячих садків, то триразове харчування для дітей раннього та молодшого дошкільного віку коштуватиме 24 грн (9,50 платить бюджет, 14,40 – батьки). У садових групах (старші діти), щоб нагодувати одну дитину, потрібно 27 грн щодня: 10,80 погашає бюджет, а 16,20 – батьки. У дошкільних закладах, як і в навчальних, за пільговиками зберігається право їсти безкоштовно чи дешевше. Так, малюки з інвалідністю, сироти та діти, чиї мати чи батько безпосередньо перебувають у зоні бойових дій, від оплати звільняються. А ось хлопчикам та дівчаткам, які ростуть у малозабезпечених сім’ях, надається можливість повноцінного харчування за половину вартості.

Реакція глухівчан на це подорожчання – абсолютно нормальна. Одна гривня – це небагато. Та й погодьтеся, 320 грн – не така вже велика ціна триразового повноцінного харчування для дошкільника за 20 робочих днів на місяць!

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: