На Сумщині передадуть прикордонникам понад 2 тисячі ділянок

05.01.2022

Вздовж лінії кордону шириною 30-50 метрів буде розміщено інженерно-технічні і фортифікаційні споруди, огорожі, прикордонні знаки, прикордонні просіки, комунікації. Ці землі підлягають вилученню, аби там було можливо звести інженерні споруди

Відповідне питання керівник Конотопського району Людмила ЗЕРНИЧЕНКО обговорила з завідувачем сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та цивільного захисту населення райдержадміністрації Яном ПРИМАКОМ та головним спеціалістом з питань мобілізаційної роботи Романом НЕСТЕРЕНКОМ.

Сумська ОДА погодила з Урядом суму, необхідну для викупу земельних ділянок у прикордонній смузі. Кошти має отримати область з державного бюджету у 2022 році.

У межах кордону з РФ на території Сумської області необхідно проінвентаризувати та передати прикордонникам понад 2 тис. ділянок.

Згідно з законами України, в прикордонній смузі впроваджена особлива система режимних заходів, що стосуються правил в’їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб та, зокрема, здійснення господарської діяльності. Це, власне, і є прикордонний режим.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: