Глухівська школярка – серед переможців Всеукраїнського конкурсу «Репортер»

06.01.2022

Учениця 10-Б класу Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військовою та фізичною підготовкою Ангеліна ТРОША стала однією з 12 переможців Всеукраїнського конкурсу «Репортер». Він проводився в рамках національного проєкту з медіаграмотності МКІП «Фільтр» спільно зі Шведським посольством в Україні та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Мета конкурсу – сприяти розвитку медіа-

грамотності української молоді 9-11 класів шляхом залучення до створення якісного відео- і аудіоконтенту.

Фінал конкурсу відбувся в Києві. Ангеліна спілкувалася з досвідченими журналістами провідних українських медіа, познайомилася з новими друзями-однодумцями, отримала позитивні враження, а головне – змогла перевтілитися у справжнього телекореспондента каналу «1+1», пройшовши практику під керівництвом відомого репортера Петра Кузика, повідомляється на сайті ліцею-інтернату.

«Ще пів року тому я навіть мріяти не могла про те, що коли-небудь побуваю в ньюзрумах відомих українських медіа, спілкуватимусь з журналістами та телеведучими, отримаю дорогоцінні знання від людей, чиї історії справді надихають, знайду друзів з різних куточків України, – ділиться своїми враженнями Ангеліна. – І ось потрапляю у справжню казку. Протягом трьох днів ми мали змогу зрозуміти більше про журналістику та професію журналіста, підвищити свій рівень знань з медіаграмотності, побачити, як працюють суспільний мовник «UA: Перший» та інтернет-телеканал «Громадське» зсередини, пройти практику в офісах різних відомих українських медіа. Мій неймовірний день практики пройшов на «1+1» з журналістом Петром Кузиком».

Ангеліна побачила, як знімається «Сніданок 1+1» та монтуються сюжети, спробувала знайти актуальну тему та написати про неї сюжет, провела час в офісі разом з кореспондентами та журналістами «1+1».

«Чесно кажучи, емоції переповнюють ще й досі і, думаю, будуть переповнювати мене ще довго», – зазначила на своїй сторінці у фейсбуці юна глухівчанка.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: