Трьом агропідприємствам Сумщини частково відшкодували вартість будівництва об’єктів для переробки і зберігання зерна

06.01.2022

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (№ 1931-ІХ) обсяг фінансування за КПКВК 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» було збільшено до 4,665 млрд гривень, із яких було спрямовано 165,0 млн гривень на напрям часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна.

Для отримання державної підтримки документи приймалися комісією Мінагрополітики до 15 листопада 2021 року включно.

Розподіл бюджетних коштів між сільськогосподарськими товаровиробниками здійснено пропорційно нарахованим сумам часткового відшкодування вартості об’єктів із зберігання та переробки зерна у межах бюджетних асигнувань.

За результатами розгляду поданих документів до реєстру було включено 14 сільськогосподарських товаровиробників, яким нараховано часткове відшкодування вартості на 15 об’єктів із зберігання та переробки зерна у обсязі 183,666 млн гривень. Із них 3 отримувачі – підприємства Сумської області: ТОВ «Вітчизна», ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод», ТОВ АФ «Северинівська», сума відшкодування – 25,8 млн гривень.

Серед регіонів Сумська область за сумою відшкодування посідає 3 місце.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: