Який із сумських вишів отримає гроші від євробанку?

07.01.2022

Протягом 2021 року 19 закладів вищої освіти впроваджували заходи у рамках проекту щодо забезпечення енергозберігаючих та комфортних умов навчання в університетах, створеного за підтримки Європейського інвестбанку (ЄІБ) та Північної екологічної корпорації (NEFCO). Проект націлений на забезпечення фінансування довгострокової програми щодо здійснення енергоефективних заходів у будівлях вишів. Загальний бюджет проекту становить близько 160 млн. євро. До першого етапу фінансованого ЄІБ проекту було залучено 6 університетів, у тому числі єдиний представник Сумщини – Сумський держуніверситет;

У 6 закладах вищої освіти завершено тендерну процедуру з відбору консультанта з проектування та нагляду, переможцем тендерних процедур укладено контракти з кожним університетом. До кінця року очікується перший транш від ЄІБ у розмірі 2 млн. євро для перших платежів. Цього року планується закінчити проектування та провести тендерний процес.

Через наявність вільних коштів у проекті, що фінансується ЄІБ, розглядається можливість формування «третього етапу». Остаточне рішення та вимоги будуть сформовані у І кварталі 2022 року.

Нагадаємо, за підтримки ЄІБ та ЄС українські університети підвищать енергоефективність, а також матимуть змогу оновити навчальні будівлі та гуртожитки.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: