У Сумах за тиждень на 52% збільшилась кількість первинних хворих

10.01.2022

За минулий тиждень у Сумах кількість первинних хворих на COVID-19 зросла на 52%, а кількість активних хворих збільшилася на 27%. Про це 10 січня на апаратній нараді у мерії повідомила головний спеціаліст міськздоров’я Наталія Кіпенко.

– На сьогоднішній ранок у міських ковідних стаціонарах перебуває 127 пацієнтів (87 дорослих та 40 дітей), – уточнила вона. – У 12 дітей – підтверджений діагноз. Із загальної кількості дорослих, які госпіталізовані до стаціонарів, 74% – не вакциновані від COVID-19. Серед тих, хто отримує кисневу підтримку, – 82% нещеплених, а серед тих, хто потребує інтенсивної терапії та вентиляції легень, – усі 100%. Це говорить про те, що вакцинація діє, і щеплені від ковіда легше переносять захворювання. У міських лікарнях достатньо вільних ліжок для лікування COVID-19, всі вони забезпечені киснем.

У медзакладах обласного підпорядкування проходять лікування 58 сумчан, із них 8 осіб – у реанімації, всі підключені до апаратів ШВЛ.

Минулої доби в Сумах виявлено 90 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією, 23 пацієнти одужали. На щастя, обійшлося без летальних випадків.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: