В Охтирці інспекція з благоустрою виписала за рік 1,5 тис. попереджень

10.01.2022

За чистотою та порядком в Охтирці слідкує й інспекція з благоустрою при міській раді. За минулий рік її працівниками було здійснено 286 рейдів, надано до виконання 98 приписів, 1488 письмових попереджень, складено та направлено на розгляд 2 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за статтею 152 КУпАП. Мова йде про самовільне заняття об’єкта благоустрою міста шляхом встановлення огорожі на території Міського парку по вул. Незалежності та про  самовільне заняття об’єкта благоустрою міста шляхом встановлення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності по вул. Армійській. Також було проведено опрацювання з 236 суб′єктами господарювання.

Протягом 2021 року було опрацьовано, вжито заходів та надано відповіді загалом на 30 письмових, 29 усних звернень громадян, 2 депутатських запити, 9 депутатських звернень, 1 звернення народного депутата України, 2 письмових звернення виробничих підприємств, підготовлено та направлено 86 листів. В основному тексти повідомлень стосувалися  питань  приведення до належного санітарного стану відведених та прилеглих територій підприємств, установ, організацій, прибудинкових територій багатоквартирної житлової забудови, у тому числі: головам правління ОСББ, ЖБК, управителям багатоквартирних житлових будинків ПП «СІБ», ПП «Жилкомсервіс», ПП «Базис», керівникам шкіл та садочків,  керівництву Державного навчального закладу «Охтирський центр ПТО», Охтирського  коледжу СНАУ, в тому числі щодо утримання полігону, що межує з прибережною захисною смугою р. Охтирка; НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта» щодо утримання відведених та прилеглих територій до виробничих об’єктів по вул. Транспортній, вул. Великій Зарічній, вул. Київській, вул. Петропавлівській.

Листи “щастя” отримали й  власники майнового комплексу речового ринку «Маркет 777»; Охтирського відділу ГУ нацполіції у Сумській області, Охтирському міськрайонному відділу Управління ДСНС України у Сумській області, Управлінню патрульної поліції  у Сумській області, Державній екологічній інспекції  у Сумській області про формування спільної робочої групи по боротьбі зі спалюванням; Охтирське управління ГУ  Держпродспоживслужби в Сумській області, Охтирська РДА про попередження самовільного спалювання рослинного та побутового сміття на подвір’ях Охтирської об’єднаної територіальної громади; Охтирська філії РЕМ ПАТ «Сумиобленерго» та ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» про вжиття заходів щодо приведення до належного санітарного стану в частині прибирання та вивезення рослинного та побутового сміття, розчищення від бур′янів, порослі, чагарників відведених та  прилеглих територій до будівель та споруд на території міста, що перебувають на балансі підприємств тощо.

Також було проведено перевірку прибережної захисної смуги та русла річки Охтирка на предмет наявності стоків у річку, завалених дерев, гілок та штучних предметів – загалом здійснено 32 рейди.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: