В Охтирській громаді за рік з’явилося 45 нових суб`єктів підприємницької діяльності

10.01.2022

Минулого року в Охтирській громаді розпочали роботу 45 об’єктів споживчого ринку. Мова йде про 22 магазини та 2 кіоски з роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, 9 магазинів із роздрібної торгівлі продовольчими товарами, 1 магазин з роздрібної торгівлі змішаними товарами, 6 закладів побутового обслуговування, 1 кафетерій на 4 посадкових місця, 1 кафе на 15 посадкових місць та 3 буфета з приготування їжі на винос.

Карантинні обмеження, на жаль, внесли корективи у роботу підприємців не тільки нашої громади та тимчасово призупиняли їхню діяльність. З метою підтримки місцевого бізнесу Охтирською міською радою було прийнято рішення про виділення коштів на надання допомоги з місцевого бюджету на 1,4 млн гривень.

Крім того, в рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки було проведено Конкурс бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів) та надано фінансову підтримку у сумі 80 тис. гривень на відкриття власного психологічно-консультаційного центру «Гештальт».

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: