Нова хвиля коронавірусної хвороби підступає до Сумської області

10.01.2022

Станом на 09.01.2022 показник захворюваності за попередні 14 днів становив 182 на 100 тис. населення, на 9,6 % більше, ніж 7 днів тому, інформує ДУ “Сумський ОЦКПХ МОЗ” Шосткинський районний відділ”.

За останній тиждень Сумська область піднялась з 11 одразу на 3 місце в країні за даним показником.

Спостерігаються тривожні тенденції, зокрема різке зростання кількості повторних випадків та їх частка серед загального числа нових випадків SARS-CoV-2; зросла кількість госпіталізацій та частка позитивних результатів обстежень на COVID-19. Це все тривожні сигнали початку чергової хвилі епідемії. А з огляду на сплеск повторних захворювань є підстави вважати, що варіант Омікрон вже активно поширюється серед мешканців області.

Станом на 9 січня Сумська область знов погіршила свої позиції в рейтингу і опустилась на 23 місце за інтегральним показником рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Епідситуація у порівнянні з іншими регіонами дещо погіршилась.

Як розповідали раніше, у Сумській області станом на 10 січня встановлено помаранчевий рівень епіднебезпеки, решта областей залишаються у жовтій зоні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: