“Тисяча за вакцинацію”: Як це працює в Глухові

10.01.2022

З 19 грудня в Україні запрацювала програма “єПідтримка”. Жителі Сумщини, які мають зелений COVID-сертифікат, вже отримують обіцяні урядом кошти — 1000 грн за повний курс вакцинації. Витратити їх можна в кінотеатрах, театрах, музеях, концертних залах, книжкових магазинах або придбати квитки на потяг чи літак

Отож, отримавши всю інформацію про те, де можна витрати «ковідну тисячу», не представляючись журналістами, у Глухові перевірили, як це працює та чи вдається місцевим жителям скористатися цією програмою.

Журналісти почали з книжкових магазинів та відділів. У «Світі розваг», що в будинку побуту, за книжки по «єПідтримці» вони розрахуватися не змогли – пояснили, що в них не було платіжного терміналу. Його вже придбали. Але процес продажу книг через державну програму поки що не налагодили . Пообіцяли зробити це після свят.

А от у магазині «Глобус» на стометрівці торгівля книгами за «ковідні гроші» йде на повну потужність. І не тільки книгами. На запитання, що можемо придбати за віртуальні кошти, продавчиня повідомила: будь-що з книжкового відділу. Окрім книг там були фоторамки, альбоми, деяке канцелярське приладдя.

Потім журналісти зателефонували у чотири найвідоміших у місті спортивниі та фітнес-клуби. У жодному з них неможливо придбати абонемент чи заняття за вищезгаданою програмою. У більшості немає терміналів.

Кінотеатр – ситуація аналогічна. Дитячі розважальні центри – також.

Мабуть, що найприємнішу новину ми почули у Національному заповіднику «Глухів». Його директорка Ірина МОШИК повідомила, що вже з 10 січня вони запустять екскурсії саме за кошти «єПідтримки».

«Зараз ми готуємо термінали та всі коди, щоб у нас можна було використати цю тисячу. Ми можемо надати туристам усі свої послуги – наприклад, екскурсії на Вежу водогону, оглядову екскурсію по місту. Якщо люди куплять у музеях сувенірну продукцію – її також можна оплатити за цією програмою. Але не раніше 10 січня. Бо це не так просто, щоб все реалізувати. Треба дочекатися МСС-кодів для нашого виду діяльності», – говорить пані Мошик.

Вона зазначила, що «єПідтримка» може дійсно позитивно вплинути на туристичний потенціал Глухова. І до нього на екскурсії можуть приїхати поціновувачі історії з усіх куточків країни, оскільки на залізничні перевезення програма також діє.

Неделя

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: