5 правил, як взяти гроші в позику на карту вигідно

11.01.2022

Кредитування — найпопулярніша у світі фінансова послуга. Це оптимальний спосіб розв'язати фінансові проблеми, якщо терміново потрібні гроші. Водночас це може бути обдуманий крок та ретельно підготовлений процес. Наприклад, якщо клієнт звертається до банку, щоб отримати кредит на купівлю нерухомості чи транспортного засобу. Для нецільових кредитів, а також позик до зарплати, оптимальним варіантом буде звернення до МФО. Важливо розуміти, що куди б ви не зверталися, позикові кошти все одно треба повертати вчасно. Однак від вас залежить, до кого звернутися, на яких умовах і наскільки великою буде переплата.

Користуйтесь перевагами першого кредиту

Як правило, кожна мікрофінансова організація пропонує перший кредит під 0,01%. Це так званий пільговий період, коли позика на карту  надається позичальнику фактично безоплатно. Максимальна сума переплат може становити до 45 грн. Строк кредитування становить не більш ніж 30 днів. Це зручно, оскільки якщо вам терміново знадобилася невелика сума, ви зможете отримати її на свою банківську картку.

Знайдіть надійну компанію

За словами видання Franyk.com не варто моментально звертатися до компанії, яка пропонує взяти кредит онлайн на картку під 0%. Перш ніж брати кредит у будь-якій організації, варто перевірити її справжність. Кожна компанія має мати ліцензію від Нацбанку, відповідні дозвільні документи на ведення бізнесу, дані ЄДРПОУ, контактну інформацію та фізичну адресу офісу. Всі ці дані мають бути у відкритому доступі на офіційному сайті компанії.

Не реагуйте на сумнівні примітивні оголошення в громадському транспорті або на зупинках. У більшості випадків це приватні кредитори без ліцензії та права ведення діяльності, які згодом можуть змусити вас платити значно більші суми, ніж обумовлено спочатку. Або це можуть бути шахраї, які також змусять вас тим чи іншим чином платити, наприклад, за допомогою шантажу.

Вибирайте постійного кредитора

Якщо ви розумієте, що кредитування — не рідкісний епізод, а регулярна потреба, знайдіть найкращого кредитора. Якщо ви встановите довірчі відносини з обраною компанією, можете стати постійним клієнтом й отримати особливі переваги. Наприклад, за вами можуть закріпити постійну знижку, якою можна скористатися будь-коли. Чим більше кредитів вчасно ви закриєте, тим вищою буде знижка. Зрештою, ви зможете взяти гроші в борг у будь-який час із мінімальною переплатою.

Станьте учасником програми лояльності та підпишіться на соцмережі компанії

Практично кожна компанія розробляє унікальні програми лояльності для своїх клієнтів. Почасти цей блок перегукується з попереднім — при встановленні довірчого контакту з кредитором ви маєте шанси співпрацювати на кращих умовах.

Також важливо бути активним у соцмережах — нерідко компанії проводять розіграші на своїх офіційних сторінках у фейсбуці чи інстаграмі. Наприклад, CreditPlus проводить ігри, за участю в яких можна отримати 90% на повторний кредит. Також компанія публікує додаткові бонус-коди на честь важливих подій або напередодні свят.

Вчасно закривайте кредити

Останній і водночас найважливіший пункт. За своєчасного закриття кредитів не зростає переплата, а також не погіршується кредитна історія. При цьому якщо ви розумієте, що у вас не вистачає повної суми для погашення, зверніться до кредитора самостійно. Він зможе запропонувати альтернативні варіанти, наприклад, часткове погашення, подовження або реструктуризацію.

Інші новини:

Коментарі: