На заводі «Імпульс» виявили 65 порушень трудового законодавства

11.01.2022

Управлінням Держпраці у Сумській області разом з представниками Держпраці завершено планову перевірку КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс». Фахівцями досліджувалися питання додержання вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

З метою профілактики виробничого травматизму посадовці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками підприємства щодо додержання вимог законодавства у сферах охорони праці та промислової безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки.

Окремим питанням виділили напрямок трудового законодавства. В рамках інформативних заходів роботодавець та працівники отримали від інспекторів фахові консультації з актуальних питань застосування законодавства про працю.

Посадовці вкотре наголосили на недопущенні до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

За результатами перевірки виявлені 65 порушень норм законодавства в частині охорони праці та трудового законодавства. А саме:

– порушено терміни виплати зарплати та відпускних;

– виплати працівникам при звільненні не провадяться в день звільнення;

– підприємство експлуатує машини, устаткування підвищеної небезпеки, а саме металообробні верстати, не подавши декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці до Управління Держпраці;

– деяких працівників не ознайомлено про наявність на їх робочих місцях небезпечних та шкідливих виробничих факторів;

– на окремих ділянках підприємства працівники не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці;

– підприємством не отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме виготовлення, транспортування, зберігання та використання промислових вибухових матеріалів та їх знешкодження та ін.

Керівництву  КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс» видано Акт перевірки суб’єкта господарювання, розпорядження та приписи, обов’язкові для виконання, встановлені терміни усунення порушень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: