Сонячну електростанцію в Тростянці замість пуску дроблять на частини

11.01.2022

Історія будівництва в місті Тростянець сонячної електростанції мала всі шанси стати прикладом успіху для всієї України. Але з грудня 2016 року, коли вперше заявили про цей грандіозний проєкт і по нинішній рік її, вже побудувавши, так і не можуть запустити в дію, щороку гучно оголошуючи нові і нові дати відкриття.

Уже не раз очільник Тростянецької громади Юрій Бова рапортував про запуск сонячної електростанції. Останній раз про це він говорив в липні минулого року на Дні енергоефективності форуму.

“У нас є перша збудована в Сумській області сонячна електростанція. Зараз вона запускається в експлуатацію. Це – німецькі інвестиції в розмірі 5 млн євро”, – казав тоді мер Тростянця в Одесі.

І знову слова виявилися порожнім звуком.

На сесії міської ради, що відбулася наприкінці грудня 2021 року, знову говорили про сонячну електростанцію. Тільки вже без бровади. Мер звинуватив “державну політику за “підніжку” альтернативній енергетиці”, яка так і не змогла задіяти стимули ні в тарифах, ні у відшкодуваннях витрат.

Тому, за словами Бови, тепер німецькі інвестори у Тростянці не запускають сонячну електростанцію, а реструктурують її. На площі біля 9 га цей цілісний комплекс перетворюють на кілька малих підстанцій. У такий спосіб інвестори планують знайти економічну вигоду для себе у розвитку “зеленої” енергетики і нарешті, можливо, запустити у Тростянці сонячну електростанцію.

ntgazeta.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: