Два судномоделісти з Глухова стали майстрами спорту

11.01.2022

Судномодельний гурток Глухівського міського центру позашкільної освіти — один із найпопулярніших технічних гуртків серед учнів шкіл та студентської молоді. Саме з нього вийшли спортсмени, яких неодноразово було визнано кращими на всеукраїнському та світовому рівні.

Нещодавно два вихованці гуртка отримали звання майстрів спорту України – глухівчани Іван НАУМЕНКО і Кирило ТУМАН. Підготував хлопців їхній тренер — директор глухівського МЦПО Микола ГРУДИНА. Він говорить: «Я пишаюся всіма своїми вихованцями. Радію їхнім успіхам у судномодельному спорті на рівні України та світу. Наші хлопці не раз ставали кращими у змаганнях з радіокерованих швидкісних моделей класу М. Завдяки чому в минулому році чемпіонат України проводився саме в Глухові на Скоропадському озері. Тоді глухівська команда завоювала кубок – головний трофей змагань. А чемпіонами України стали саме глухівські судномоделісти — команда з 5 чоловік».

За його словами, Іван НАУМЕНКО і Кирило ТУМАН — чемпіони світу 2019 року в Болгарії. Сьогодні вони вже студенти. Іван навчається в Харківському університеті радіоелектроніки, а Кирило — в Глухівському агротехнічному коледжі. Кирило має найбільшу кількість медалей. Минулого року він завоював їх аж 20! З них дві – на Чемпіонаті Світу. Іван на світовій арені отримав бронзу та золото.

За підсумками змагань обом хлопцям присвоєно звання майстрів спорту України. Це найвище спортивне звання судномоделістів.

До слова, серед вихованців Миколи Грудини є ще 4 майстри спорту: Павло Мірошниченко, Юрій Примаков, Олег Устінов, Дмитро Борщ.

Неделя

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: